IJspegeltoernooi in Sleen – 13 februari 2016

Zoals ik in voorgaande bericht al had vermeld was het dus een drukke dag voor de Judoschool.
We zijn vandaag met 7 judoka's naar Sleen afgereisd om deel te nemen aan het IJspegeltoernooi.

In het eerste blok mochten Daniël Bruins en Elvin van Aken als eerste de mat betreden.
Daniël en Elvin kwamen beide uit in de leeftijdsklasse -15 en gewichtsklasse -46 dus zaten in dezelfde poule.
Daniël had vandaag niet helemaal zijn dag en wist ondanks dat hij heel mooi stond te judoën dan ook helaas geen van zijn partijen met winst af te sluiten.
Elvin was vandaag wel heel sterk en wist dan ook heel gemakkelijk de kruisfinale te halen. Helaas moest hij hier zijn meerdere erkennen en verloor zijn partij om op het podium te komen.
Ondanks dat er dus voor beide jongens geen podiumplaats was vandaag heeft coach Pieter van Aken genoten van beide jongens.

In het tweede blok waren Virgil Pinas en Famke Linnebank aan de beurt.
Virgil kwam uit in de leeftijdsklasse -15 en gewichtsklasse -50.
Hij heeft heel mooi staan judoën en wist veel van de technieken toe te passen waar we met zijn allen de laatste tijd op trainen.
hierdoor wist hij dan ook met veel gemak de kruisfinales te behalen. Hier kreeg Virgil het wat moeilijker maar wist ondanks alles toch zijn toernooi af te sluiten met een hele mooie verdienstelijke derde plek. Dus een podiumplaats voor Virgil.
Coach Ronald Schouten was hier dan ook heel blij mee.
Famke kwam uit in de leeftijdsklasse -18 met gewichtsklasse -59.
Famke had het zichtbaar moeilijk maar wist zich ondanks alles heel goed staande te houden en gaf zich dus niet zomaar gewonnen. Haar eerste partij verloor zij op een shido en ook haar tweede partij wist zij niet met winst af te sluiten maar daarna was het dan toch haar beurt om de daarop volgende partijen voortijdig allemaal te winnen. Famke wist dan ook met een fraaie derde plaats op het podium te komen.

In blok drie mochten Noor van der Lingen en Robin Schouten de mat op.
Noor kwam uit in de leeftijdsklasse -15 met gewichtsklasse - 48.
Noor wist haar eerste partij heel snel en makkelijk te winnen maar in haar daarop volgende partijen kwam zij helaas niet aan haar judo toe en wist deze dan ook niet met winst af te sluiten. helaas dus geen podiumplaats dit keer voor Noor. Ondanks dit was coach Ronald heel trots op haar en kon Noor met opgeheven hoofd de mat verlaten.
Robin kwam uit in de leeftijdsklasse -15 met gewichtsklasse -34.
Zijn coach was vandaag Famke maar zij had weinig te doen want Robin wist al zijn partijen voortijdig met winst te beëindigen. Alleen in zijn eerste en zijn laatste partij had hij wat aanmoedigingen nodig van zijn coach Famke .Voor Robin dus een hele mooi en zeer verdiende Eerste Plaats.Demi Kuijpers mocht vandaag in het vierde blok de dag afsluiten.
Zij kwam uit in de leeftijdsklasse -15 met gewichtsklasse -44.
Demi wist haar eerste twee partijen zeer verdienstelijk te winnen maar in haar derde partij moest zij haar meerdere erkennen.
Doordat er drie meiden gelijk geëindigd waren werd er geloot voor de kruisfinales. Degene met het juiste lot ging rechtsreeks door naar de finale en de twee over gebleven meiden moesten nog een partij judoën om de finale te halen.
Demi moest er dus nog een partij om judoën en helaas wist zij deze niet te winnen waardoor zij dus toch net niet in de finale kwam. Dus ook voor Demi vandaag geen podiumplaats.

Al met al was het weer een hele leerzame dag waar alle judoka's op terug kunnen kijken.
Namens de Judoschool wil ik dan ook de Coaches van vandaag, Pieter van Aken, Ronald schouten en Famke Linnebank bedanken voor het coachen.